Hozzávalók: 3 rózsaburgonya 2 fej lilahagyma kevés olívaolaj 5 tojás só bors Elkészítés: A megtisztított burgonyát és hagymát felkockázzuk, a
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma só őrölt bors 3 édesburgonya 8 dl csirkealaplé csilipor 4 szelet bacon 1
Hozzávalók: A tésztához: 38 dkg finomliszt 8 dkg porcukor 8 dkg mangalica zsír 10 g szalalkáli 1 tojás 1 citromból
Hozzávalók: 20 dkg lencse 1 babérlevél 1 vöröshagyma 2 szegfűszeg 1 paradicsom 1 szelet csirkemell filé (vagy akármilyen maradék grillcsirke)
Hozzávalók: 30 friss jalapeno paprika 0,5 kg darált sertéslapocka 3 teáskanál fűszerpaprika 1 mokkáskanál konyhasó 4-5 gerezd fokhagyma reszelve 1
Hozzávalók: 60 dkg darált bárányhús 1 fej vöröshagyma reszelve 2 gerezd fokhagyma zúzva 2-2 evőkanál aprított petrezselyem és mentalevél 1-1
Az első feljegyzések a sajttorta őséről, nemhogy nem Amerikából vagy New Yorkból, de még csak nem is egy másik kontinensről
Hozzávalók: 1 közepes cukkini 3 csirkemáj 2-3 dl tejföl 1-2 ek kukoricaliszt 10 dkg sajt só őrölt fehér bors majoránna
Hozzávalók: 2 nagyobb méretű, filézett csirkemell 35 dkg sótlan, pörkölt mogyoró 1 dl olívaolaj csipetnyi őrölt bors és chilipor 1
Az aranygaluska magyar eredetű desszert, oly annyira hazai termék, hogy csak elolvassuk a címben, már érezzük is a sülő tészta