Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Padlizsángombóc paradicsomszószban

Hozzávalók:

A gombóchoz:

50-60 dkg padlizsán

1 szikkadt zsemle

1 tojás

1-2 gerezd fokhagyma

zsemlemorzsa

3 ek reszelt parmezán

pár levél bazsalikom

só, bors

A paradicsomszósz:

3 dl passzírozott paradicsomlé

1 ek olívaolaj

1 kis fej hagyma

só, bors

cukor, víz

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott padlizsánt enyhén sós vízben puhára főzzük, majd alaposan kinyomkodjuk a levétől.

A zsemlét egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, hozzáadjuk a padlizsánt, a tojást, a parmezánt, az apróra vágott bazsalikomot, a zúzott fokhagymát és ízesítjük sóval és borssal. Alaposan összedolgozzuk, ezután annyi zsemlemorzsát adunk hozzá hogy jól formálható masszát kapjunk. A masszából diónyi gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában és hűtőben 30 percig pihentetjük.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk és megpirítjuk benne a gombócokat.

A paradicsomszószhoz a finomra aprított hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáöntjük a paradicsomlét, ízesítjük, és az egészet összeforraljuk – ha sűrű lenne, vízzel hígítjuk – ezután a gombócokat a szószba helyezzük és átforgatjuk benne.