Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Pacalleves

A pacal sokak számára még ma is bizarr alapanyag. Ezen csak akkor lehet változtatni, ha esélyt adunk ennek az isteni húsfélének. Ez a leves pont erre jó, aztán jöhet a jól ismert pacalpörkölt is…

Hozzávalók:

  • 1 kg pacal
  • 1 teáskanál egész bors
  • 4 db vöröshagyma
  • 1 púpos evőkanál kacsazsír
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 dkg zöldség
  • 10 dkg zeller
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 db újhagyma zöldje
  • 1 db kápiapaprika
  • 5 dl tejföl
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 6 db babérlevél
  • 1 mokkáskanál őrölt bors
  • 1 mokkáskanál őröltkömény
  • 1 mokkáskanál borsikafű
  • 1 teáskanál őrölttárkony
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A tisztított pacalt nagy mennyiségű vízben feltesszük főni, 2 vöröshagymát, 3 babérlevelet, 1 teáskanál egész borsot teszünk bele, és egy teáskanál sót. Körülbelül két óra át rotyogtatjuk, majd hideg vízben lehűtjük és vékony csíkokra vágjuk. A zöldséget, a répát, a zellert a nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kettő vöröshagymát apróra vágjuk, és a kacsazsíron megdinszteljük, ezután hozzáadjuk a zöldségeket, megsózzuk, és egy kicsit együtt pároljuk. Majd hozzáadjuk a felcsíkozott pacalt, a fokhagymát rápréseljük, egy kevés vizet öntünk rá, beletesszük a paprikát és az újhagymát. Ízesítjük: az őrölt köményt, a babérlevelet, a borsot beletesszük és elkezdjük főzni. Mikor elkészült a leves, hozzáadjuk a borsikafüvet és a tárkonyt. A tejfölt kikeverjük az étkezési keményítővel, és a leveshez öntjük, majd összeforraljuk. Pár csepp ecettel beállítjuk az ízét, hogy finom pikáns legyen. És már tálalhatjuk is.