Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Őszibarackos tekercs

A nyár kellős közepén a zöldségesek és a piacok tele vannak mindenféle gyümölccsel. Érdemes kihasználni a szezont, és desszertekbe is fölhasználni a finomságokat. Most egy őszibarackos ízesítést kapott a piskótatekercs, amit az isteni könnyű, habos töltelék tesz finom, nyári süteménnyé.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 8 ek cukor
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A krémhez:

  • 4 ek cukor
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 1 tojás
  • 2 tojássárgája
  • 1,5 vanília rúd
  • 2 dl tej
  • 15 dkg vaj

A mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 12 dkg cukor
  • 2 csepp ecet

Elkészítés:

A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, és a habba keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 percig sütjük. A sütőből kivéve bevizezett és jól kicsavart konyharuhára boríjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a tésztát feltekerjük, kb. 2 perc múlva kivesszük a vizes konyharuhából, és félretesszük. A krémhez a tojássárgákat és az egész tojást a 4 ek kristálycukorral, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével jól kikeverjük, hozzáadjuk a púpos ek lisztet, és lassan, állandó keverés mellett a 2 dl tejet. A habüstöt állítsuk vízgőz fölé, öntsük bele a masszát, és állandó keverés mellett jól sűrítsük be, majd levéve keverjünk bele 3 dkg vajat, és tegyük félre hűlni. 12 dkg vajat habosra keverünk, és a már kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk. A barackok héját lehúzzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a krémhez keverjük. Ezután megkenjük vele a tésztát, feltekerjük. A mázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az esetet, és szép fényesre dolgozzuk, ezután a tekercsünket szépen bevonjuk vele. Hagyjuk kicsit pihenni, utána szeletelve kínáljuk.