A nyár kellős közepén a zöldségesek és a piacok tele vannak mindenféle gyümölccsel. Érdemes kihasználni a szezont, és desszertekbe is fölhasználni a finomságokat. Most egy őszibarackos ízesítést kapott a piskótatekercs, amit az isteni könnyű, habos töltelék tesz finom, nyári süteménnyé.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 8 ek cukor
- 1 púpozott ek finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez:
- 4 ek cukor
- 1 púpozott ek finomliszt
- 1 tojás
- 2 tojássárgája
- 1,5 vanília rúd
- 2 dl tej
- 15 dkg vaj
A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 12 dkg cukor
- 2 csepp ecet
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral. A tojássárgákat elkeverjük a liszttel, és a habba keverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 200 fokon 8-10 percig sütjük. A sütőből kivéve bevizezett és jól kicsavart konyharuhára boríjuk, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a tésztát feltekerjük, kb. 2 perc múlva kivesszük a vizes konyharuhából, és félretesszük. A krémhez a tojássárgákat és az egész tojást a 4 ek kristálycukorral, valamint a vaníliarúd kikapart belsejével jól kikeverjük, hozzáadjuk a púpos ek lisztet, és lassan, állandó keverés mellett a 2 dl tejet. A habüstöt állítsuk vízgőz fölé, öntsük bele a masszát, és állandó keverés mellett jól sűrítsük be, majd levéve keverjünk bele 3 dkg vajat, és tegyük félre hűlni. 12 dkg vajat habosra keverünk, és a már kihűlt főzött krémmel összedolgozzuk. A barackok héját lehúzzuk, és apró kockákra vágjuk, majd a krémhez keverjük. Ezután megkenjük vele a tésztát, feltekerjük. A mázhoz a tojásfehérjét felverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az esetet, és szép fényesre dolgozzuk, ezután a tekercsünket szépen bevonjuk vele. Hagyjuk kicsit pihenni, utána szeletelve kínáljuk.