Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Oreos joghurtkuglóf

Egy egyszerű kuglófot is ünnepivé tudunk varázsolni. Közeledik a karácsony, lassan össze kell állítani a menüsort. Az oreos joghurtkuglóf tökéletes az ünnepi asztalra.

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 60 ml olaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 28 dkg görög joghurt
  • 23 dkg kristálycukor
  • 26 dkg rétesliszt
  • 1 sütőpor
  • 10 dkg oreo keksz

A mázhoz:

  • 2 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • kevés víz

Elkészítés:

A cukrot a tojással habosra verjük. Beleöntjük az olajat, a joghurtot, végül a sütőporral elkevert lisztet. Az oreo kekszeket felaprítjuk, majd a egészet alaposan elkeverjük és kivajazott kuglóf sütőformába öntjük. A kuglófot 170 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Közben elkészítjük a mázat. A 3 tojásfehérjét egy tálba tesszük. A kimért cukrot egy kisebb méretű, lehetőleg teflonos edénybe tesszük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. A tojásfehérjéket 1-2 tk cukorral felverjük. Olyan kemény habbá kell verni, hogy a tálat felfordítva nem folyhat ki belőle. Amikor már kemény a fehérje, elkezdjük felfőzni a cukrot. Addig főzzük, amíg felforr, az összes cukor megolvad és „tiszta”, átlátszó nem lesz és „gyöngyözik” a teteje. Folyamatos keverés közben lassan, vékony sugárban hozzáöntjük a forró cukrot a habhoz. Végül alacsony fokozaton addig keverjük a robotgéppel, amíg ki nem hűl. Ha kész, szépen elkenjük a tésztánkon körbe.