Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Öreg reszelt

A nagy öregek tudták, hogyan lehet gyorsan, tartalmas ételeket készíteni. Ez manapság is hasznos, hiszen a nap végét már nem a konyhában szeretné tölteni az ember. Ennek a régi ételnek az előnye, hogy a “tarhonyát” napokkal korábban el lehet készíteni, és már csak össze kell dobni a vacsorát.

Hozzávalók:

  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 közepes burgonya
  • 1 szál füstölt kolbász
  • 1 zöldpaprika
  • pici olaj
  • kevés csemege fűszerpaprika
  • só, őrölt bors
  • ételízesítő
  • 2 tojás
  • rétesliszt

Elkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd beletesszük a megmosott és karikára vágott burgonyát, a félbe vágott zöldpaprikát, és a felkarikázott füstölt kolbászt. Amíg a burgonya megfő, elkészítjük a reszelt tésztát. Egy edénybe felütjük a két tojást, pici sózzuk, majd annyi réteslisztet adunk hozzá, hogy összegyúrást követően ne túl kemény tésztát kapjunk. Amikor a tésztánk összeállt, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a korábban elkészített burgonyás kolbászos alaphoz adjuk. Néhány perc alatt összefőzzük, és az így kapott egytálételt melegen tálaljuk.