A nagy öregek tudták, hogyan lehet gyorsan, tartalmas ételeket készíteni. Ez manapság is hasznos, hiszen a nap végét már nem a konyhában szeretné tölteni az ember. Ennek a régi ételnek az előnye, hogy a “tarhonyát” napokkal korábban el lehet készíteni, és már csak össze kell dobni a vacsorát.

Hozzávalók:
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 közepes burgonya
- 1 szál füstölt kolbász
- 1 zöldpaprika
- pici olaj
- kevés csemege fűszerpaprika
- só, őrölt bors
- ételízesítő
- 2 tojás
- rétesliszt
Elkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, majd kevés olajon megdinszteljük. A tűzről levéve hozzáadjuk a pirospaprikát, majd felengedjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük, majd beletesszük a megmosott és karikára vágott burgonyát, a félbe vágott zöldpaprikát, és a felkarikázott füstölt kolbászt. Amíg a burgonya megfő, elkészítjük a reszelt tésztát. Egy edénybe felütjük a két tojást, pici sózzuk, majd annyi réteslisztet adunk hozzá, hogy összegyúrást követően ne túl kemény tésztát kapjunk. Amikor a tésztánk összeállt, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a korábban elkészített burgonyás kolbászos alaphoz adjuk. Néhány perc alatt összefőzzük, és az így kapott egytálételt melegen tálaljuk.