A narancs is olyan, mint a sütőtök: a tél egyik kedvenc alapanyaga. Ez az isteni gyümölcs a desszertekhez is tökéletes, rengeteg jobbnál jobb süti „főszereplője”. Most egy pite töltelékeként került felhasználásra. Így, a karácsonyi készülődésben a hangulathoz is hozzájárul az illatával.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg porcukor
- 1 tojássárgája
- 10 dkg margarin
- 1 ek víz
- pici só
A töltelékhez:
- 5 dl narancslé
- 5 dkg vaníliaízű puding
- cukor ízlés szerint
- citromlé ízlés szerint
A tetejére:
- 3-4 tojásfehérje
- 6-8 dkg cukor
Elkészítés:
A tésztát gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, majd hűtőszekrényben pihentetjük kb. fél órát. Majd körlappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy torta vagy piteformát és forró sütőben megsütjük. A narancslében elkeverjük a pudingport, ízlés szerint édesítjük cukorral, vagy savanyítjuk citromlével, majd sűrűre főzzük, és a tésztára öntjük. A fehérjékből habot verünk a cukorral, és a töltelék tetejére halmozzuk, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe és rápirítjuk a habot. Tálaláskor kandírozott narancshéjjal díszíthetjük. Teljesen kihűtve kezdjük szeletelni, mert a meleg krém kifolyhat.