Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Narancsos habos pite

A narancs is olyan, mint a sütőtök: a tél egyik kedvenc alapanyaga. Ez az isteni gyümölcs a desszertekhez is tökéletes, rengeteg jobbnál jobb süti „főszereplője”. Most egy pite töltelékeként került felhasználásra. Így, a karácsonyi készülődésben a hangulathoz is hozzájárul az illatával.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • 10 dkg margarin
  • 1 ek víz
  • pici só

A töltelékhez:

  • 5 dl narancslé
  • 5 dkg vaníliaízű puding
  • cukor ízlés szerint
  • citromlé ízlés szerint

A tetejére:

  • 3-4 tojásfehérje
  • 6-8 dkg cukor

Elkészítés:

A tésztát gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk, majd hűtőszekrényben pihentetjük kb. fél órát. Majd körlappá nyújtjuk és kibélelünk vele egy torta vagy piteformát és forró sütőben megsütjük. A narancslében elkeverjük a pudingport, ízlés szerint édesítjük cukorral, vagy savanyítjuk citromlével, majd sűrűre főzzük, és a tésztára öntjük. A fehérjékből habot verünk a cukorral, és a töltelék tetejére halmozzuk, majd egyenletesen elsimítjuk. Visszatoljuk a sütőbe és rápirítjuk a habot. Tálaláskor kandírozott narancshéjjal díszíthetjük. Teljesen kihűtve kezdjük szeletelni, mert a meleg krém kifolyhat.