Amikor már azt gondolnánk, hogy a sajttorta minden variációját ismerjük, tévedünk. A narancs és a csokoládé isteni párost alkot ebben a meseszép desszertben is.
Hozzávalók:
- 5 dkg vaj
- 22 dkg édes vaníliás keksz
A krémhez:
- 22,5 dkg étcsokoládé (legalább 50%-os)
- 50 dkg mascarpone
- 10 dkg cukor
- 4 közepes méretű tojás
- 2 dl tejszín
- egy narancs reszelt héja és leve
A díszítéshez:
- kandírozott narancs
- csokoládé darabolva
Elkészítés:
Egy 23 centi átmérőjű kapcsos tortaformát sütőpapírral kibélelünk. A torta alapjához a vajat kis lángon megolvasztjuk és belekeverjük a ledarált, vagy nagyon apróra tört kekszet. A masszát a tortaforma aljára nyomkodjuk úgy, hogy egyenletes legyen a felülete. Ezután a formát hűtőbe tesszük és elkészítjük a krémet. A sütőt 140 fokra előmelegítjük. A szobahőmérsékletű mascarponét a cukorral habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat is és mindegyikkel jól kikeverjük a krémet. Ezután hozzáadjuk a vízfürdőn felolvasztott csokoládét, a narancs levét és reszelt héját, a tejszínt, majd az egészet egyneműre keverjük. A krémet a kekszes alapra öntjük, és kb. egy órát sütjük a süteményt. Akkor jó, ha a felülete fényes, és már nem túl remegős. Eztán kihűtjük, majd fogyasztás előtt legalább három órára hűtőbe tesszük. A kandírozott naranccsal és a darabolt csokoládéval díszítjük, ami el is hagyható. Szeletelve tálaljuk!