Egy desszertben nincs jobb párosítás, mint a narancs és a csokoládé, pláne, ha ez egy sajttortában kerül egyesítésre. Ez sokak kedvence lehet, mert még sütni sem kell, igaz, fő a türelem, mert az elkészítése után néhány órát pihentetni kell, hogy összedermedjen. Kérdés, hogy kibírja-e a család addig, míg szeletelni lehet.
Hozzávalók:
- 20 dkg zabkeksz
- 5 dkg mogyorós Caramoon
- 9 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg natúr krémsajt
- 2 dl habtejszín
- 3 ek porcukor
- 1 tk vanília kivonat
- 1/2 narancs leve
- 1 tasak zselatin fix (elhagyható)
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A kekszet és a popcornt egy konyhai aprítóval ledaráljuk, hozzáöntjük az olvasztott vajat, majd egy 21 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába nyomkodjuk, és egy fél órára a hűtőbe rakjuk. A krémsajtot kikeverjük a mascarponéval, a cukorral, a vaníliával és narancslével. A habtejszínt felverjük, és óvatosan összeforgatjuk a sajtos masszával. A csokoládét feldaraboljuk, majd a krémhez keverjük. Ha biztosra szeretnénk menni, vagy szállítani szeretnénk a süteményt, ezen a ponton keverjünk hozzá egy tasak zselatin fixet, a tasakon található utasítások szerint. A kekszalapra simítjuk a krémet, majd 4-5 órára – de a legjobb, ha egy egész éjszakára – ismét a hűtőbe tesszük.