Csoki imádók figyelem! Ez a desszert igazán kedvez nektek. Aki kedveli a sütés nélküli süteményeket, nyugodtan vegye be a repertoárjába.
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 20 dkg keksz
- 6 dkg vaj
- 6 dkg csokoládé (tej vagy ét)
A töltelékhez:
- 180 dkg csokoládé (tej vagy ét)
- 18 dkg vaj
- 4 tojás
- 9 dkg muscovado cukor
- 2 dl tejszín
A tetejére:
- 1 dl tejszín
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
A kekszet lezárható zacskóba tesszük, majd sodrófával durva állagúra törjük. A vajat és a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, simára keverjük, majd a tört keksszel elkeverjük. A kekszes keveréket 23 centiméter átmérőjű tortaformába kanalazzuk, majd egy kanál segítségével szétterítjük a forma alján, illetve oldalán, ezután hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. A töltelékhez a csokoládét és a vajat felolvasztjuk gőzfürdő felett, majd hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral habosra verjük, ezután hozzákeverjük a tejszínt, majd a felolvasztott vajas csokoládét. A keveréket a kekszes tortaalapra öntjük, és 40-45 percre 180 fokos légkeveréses sütőbe helyezzük, hogy megszilárduljon. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a formából. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, a kihűlt tortára kenjük, a tetejét csokireszelékkel díszíthetjük.