Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Missisipi pite

Csoki imádók figyelem! Ez a desszert igazán kedvez nektek. Aki kedveli a sütés nélküli süteményeket, nyugodtan vegye be a repertoárjába.

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 20 dkg keksz
  • 6 dkg vaj
  • 6 dkg csokoládé (tej vagy ét)

A töltelékhez:

  • 180 dkg csokoládé (tej vagy ét)
  • 18 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 9 dkg muscovado cukor
  • 2 dl tejszín

A tetejére:

  • 1 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor

Elkészítés:

A kekszet lezárható zacskóba tesszük, majd sodrófával durva állagúra törjük. A vajat és a csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, simára keverjük, majd a tört keksszel elkeverjük. A kekszes keveréket 23 centiméter átmérőjű tortaformába kanalazzuk, majd egy kanál segítségével szétterítjük a forma alján, illetve oldalán, ezután hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon. A töltelékhez a csokoládét és a vajat felolvasztjuk gőzfürdő felett, majd hagyjuk hűlni. A tojásokat a cukorral habosra verjük, ezután hozzákeverjük a tejszínt, majd a felolvasztott vajas csokoládét. A keveréket a kekszes tortaalapra öntjük, és 40-45 percre 180 fokos légkeveréses sütőbe helyezzük, hogy megszilárduljon. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd kivesszük a formából. A tejszínt a porcukorral habbá verjük, a kihűlt tortára kenjük, a tetejét csokireszelékkel díszíthetjük.