Igaz az állítás: először a szemünkkel eszünk… Nem elég egy ételnek finomnak lenni, fontos, hogy szép legyen. Aki nem szeret pepecselni, nem fogja szeretni a töltött mini cukkini tekercsek receptünket. De talán nem árt már az ünnepekben is gondolkodni, amikor is ez a remek előétel igazán jó vendégváró lehet.

Hozzávalók:
- 2 cukkini
- 25 dkg ricotta
- 10 dkg tömlős krémsajt
- 5 dkg trappista sajt
- só ízlés szerint
- 3 ek olívaolaj
- 2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
- 1 csokor bazsalikom
Elkészítés:
A cukkinit fél centiméter vastag szeletekre vágjuk, és sóval megszórjuk. Fél órát állni hagyjuk, majd a nedvességét leitatjuk róla papírtörlő segítségével, ezután fűszerkeverékkel megszórjuk, és felhevített olajon mindkét felét megsütjük. Amíg hűl, összekeverjük a ricottát a tömlős sajttal és a reszelt sajttal. A bazsalikomot feldaraboljuk, és ezt is a krémhez keverjük. A cukkini szeletekre teszünk 1-1 ek tölteléket, és feltekerjük.