Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mini cukkini tekercsek krémmel töltve

Igaz az állítás: először a szemünkkel eszünk… Nem elég egy ételnek finomnak lenni, fontos, hogy szép legyen. Aki nem szeret pepecselni, nem fogja szeretni a töltött mini cukkini tekercsek receptünket. De talán nem árt már az ünnepekben is gondolkodni, amikor is ez a remek előétel igazán jó vendégváró lehet.

Hozzávalók:

  • 2 cukkini
  • 25 dkg ricotta
  • 10 dkg tömlős krémsajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • só ízlés szerint
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
  • 1 csokor bazsalikom

Elkészítés:

A cukkinit fél centiméter vastag szeletekre vágjuk, és sóval megszórjuk. Fél órát állni hagyjuk, majd a nedvességét leitatjuk róla papírtörlő segítségével, ezután fűszerkeverékkel megszórjuk, és felhevített olajon mindkét felét megsütjük. Amíg hűl, összekeverjük a ricottát a tömlős sajttal és a reszelt sajttal. A bazsalikomot feldaraboljuk, és ezt is a krémhez keverjük. A cukkini szeletekre teszünk 1-1 ek tölteléket, és feltekerjük.