Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Minestrone leves oregánós húsgombóccal

Hozzávalók:

15 dkg szalonna

1-2 ek zsír

1 nagy fej vöröshagyma

1 póréhagyma

4 gerezd zúzott fokhagyma

5 szál sárgarépa

2 szál paszternák (fehérrépa is jó)

1/2 fej zeller

1/2 fej karfiol

1/2 fej brokkoli

30 dkg gomba

30 dkg fodros kel vagy spenót

1 kisebb cukkini

2 dl paradicsompüré

1 ek szárított bazsalikom

1 kis csokor petrezselyem

só, bors

A húsgombóchoz:

40 dkg sertés és marha darált hús vegyesen

1 tojás

1/4 tk só

2 tk szárított oregánó

1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

Minden zöldséget megtisztítunk és felaprítunk, lehetőleg azonos nagyságúra.

Egy nagy fazékba 1-2 evőkanál zsírt teszünk. Rádobjuk a felkockázott szalonnát és megsütjük. Beletesszük a hagymát, a póréhagymát, a fokhagymát és megdinszteljük.

Hozzáadjuk a répát, a paszternákot, a zellert, megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a többi zöldséget is. Ha spenótot használunk a fodros kel helyett, azt csak a végén adjuk a leveshez!

Vizet öntünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a bazsalikomot és addig főzzük, míg a zöldségek átfőnek, de még roppanósak maradnak.

A húsgombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd nedves kézzel pici gombócokat formázunk a masszából. A leveshez adjuk és 5-6 perc alatt készre főzzük. (ha Spenótot használunk, akkor azt ilyenkor adjuk a leveshez.

A végén szükség szerint még sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük, és hozzáadjuk a petrezselymet.