Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Minestrone leves oregánós húsgombóccal

Hozzávalók:

15 dkg szalonna

1-2 ek zsír

1 nagy fej vöröshagyma

1 póréhagyma

4 gerezd zúzott fokhagyma

5 szál sárgarépa

2 szál paszternák (fehérrépa is jó)

1/2 fej zeller

1/2 fej karfiol

1/2 fej brokkoli

30 dkg gomba

30 dkg fodros kel vagy spenót

1 kisebb cukkini

2 dl paradicsompüré

1 ek szárított bazsalikom

1 kis csokor petrezselyem

só, bors

A húsgombóchoz:

40 dkg sertés és marha darált hús vegyesen

1 tojás

1/4 tk só

2 tk szárított oregánó

1 gerezd zúzott fokhagyma

Elkészítés:

Minden zöldséget megtisztítunk és felaprítunk, lehetőleg azonos nagyságúra.

Egy nagy fazékba 1-2 evőkanál zsírt teszünk. Rádobjuk a felkockázott szalonnát és megsütjük. Beletesszük a hagymát, a póréhagymát, a fokhagymát és megdinszteljük.

Hozzáadjuk a répát, a paszternákot, a zellert, megpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Kb. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, és a többi zöldséget is. Ha spenótot használunk a fodros kel helyett, azt csak a végén adjuk a leveshez!

Vizet öntünk hozzá, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a bazsalikomot és addig főzzük, míg a zöldségek átfőnek, de még roppanósak maradnak.

A húsgombóc hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd nedves kézzel pici gombócokat formázunk a masszából. A leveshez adjuk és 5-6 perc alatt készre főzzük. (ha Spenótot használunk, akkor azt ilyenkor adjuk a leveshez.

A végén szükség szerint még sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük, és hozzáadjuk a petrezselymet.