Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mics

A mititei (más néven mics, jelentése „picikék”) a román konyha jellegzetes étele. Marha-, sertés- és birkahús keverékéből fokhagymával és fekete borssal fűszerezett, amelyet grillen sütnek meg. Hasonlít a fasírtra, annyi különbséggel, hogy nem lazítják áztatott kenyérrel.

Hozzávalók:

  • 20 dkg bárányhús darálva
  • 20 dkg marhahús darálva
  • 20 dkg sertéshús darálva
  • 1 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • kevés csombor (borsikafű)
  • 1 szál kakukkfű

Elkészítés:

A darált húsokat sóval, kevés borssal, reszelt vagy nagyon apróra vágott hagymával, fokhagymával, csipet csomborral, kakukkfűlevéllel és 1 teáskanál szódabikarbónával jól összedolgozzuk. Éjszakára hűtőbe rakjuk. Muzsdéj: 4 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel összenyomunk, megsózzuk, kevés szódavízzel és olívaolajjal felöntjük, lefedjük, és éjszakára ezt is hűtőbe tesszük. Másnap a húsokból apró kolbászkákat formálunk, és grillen megsütjük.