Még egy ideig tart a sütőtök szezonja. Azon túl, hogy finom krémlevesként, vagy szimplán sütőben sütve fogyasztjuk, a desszerteknek is kiváló alapanyaga. Például egy isteni pitének. Pofon egyszerű, mennyi ízzel és illattal. Hidegen, melegen, egy kevés fagyival tálalva is isteni.

Hozzávalók:
- 70 dkg sütőtök
- 4 dl tej
- 3 tojás
- 25 dkg liszt
- 1 tasak vaníliás cukor
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg cukor
Elkészítés:
A sütőtököt meghámozzuk, a húsát kockára vágjuk, és alufóliába csomagolva 200 fokos sütőben 40 perc alatt megsütjük. Hagyjuk kihűlni. Előkészítjük a többi hozzávalót. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát, majd hagyjuk kihűlni. A megsült, kihűlt sütőtököt robotgéppel pépesítsük, hozzákeverjük a tojást és a lisztet, majd hozzáöntjük a cukros tejet, utána pedig a puha vajat, és ismét összekeverjük. Egy sütőformát kibélelünk sütőpapírral és kikenjünk vajjal, beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 45 perc alatt készre sütjük, hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük, és porcukorral megszórva kínáljuk.