Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mézes-csilis sült csirkeszárny

Akik szeretik a keleti ízeket, és már ettek kínai gyorsétteremben mézes-csilis bundázott csirke mellett, egészen biztos ezért a csirkeszárnyért is oda lesz. Kevés alapanyag szükséges, ám annál jobb a végeredmény!

Hozzávalók:

  • 8 csirkeszárny
  • 2 ek méz
  • 3 ek ketchup
  • 1 ek olaj
  • 1 tk chili paprika

Elkészítés:

A csirkeszárnyát megmossuk, megtisztítjuk. A mézet összekeverjük a ketchuppal, olajjal, csilipaprikával és ízlés szerint sóval. A szárnyakat bekenjük a páccal, majd egy jénai tálba tesszük és alufóliával lefedve fél órán át sütjük, utána megpirítjuk. Rizzsel, burgonyával, bulgurral, salátával esetleg kuszkusszal tálaljuk.