Az ázsiai konyha gyakran használ sós és édes ízt egy tányéron. Ráadásul hússal… Mára az egész világon örömmel fogyasztják. A gyümölcs, hús és méz párosítása egyáltalán nem számít ritkaságnak, hiszen a magyar ételek között is fellelhető ez az ízvilág. De maradjunk a mézes-banános csirkénél, ami által picit Ázsiában érezhetjük magunkat.

Hozzávalók:
- 1 kg csirkemell filé
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- 6 banán
- 7-7,5 dl tej
- 2 dl főzőtejszín
- kb. 6 evőkanál méz
- 1 citrom
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemell filét és a hagymát felkockázzuk, majd forró olajon megpirítjuk. Amíg a hús fehéredik, leturmixoljuk a banánokat a tejjel és a mézzel. Amikor a csirkehús kifehéredett, ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval, ráöntjük a leturmixolt banánszószt. Addig főzzük, amíg a hús megpuhul. Amikor puha beleöntjük a kifacsart citrom levét és lereszelt héját. Legvégül pedig belekeverjük a főzőtejszínt, hogy krémesebb és sűrűbb legyen. Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.