Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mexikói töltött cukkini

A nyár egyik legkedveltebb zöldsége a cukkini. Sütve, rántva és töltve is isteni. Utóbbit igen tartalmasan is el lehet készíteni, némi hús és plusz zöldség egyvelegével, úgy, hogy az főételként funkcionáljon.

Hozzávalók:

  • 10 dkg hagyma
  • 2 dkg fokhagyma
  • 2 ek olaj
  • 20 dkg csirkemell
  • só, bors, oreganó
  • 28 dkg mexikói zöldségkeverék
  • 2 dl paradicsomlé
  • 2 cukkini
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk és finomra daráljuk, majd az olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a kockázott húst és fehéredésig forgatjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a zöldségkeveréket, felöntjük a paradicsomlével, és addig főzzük, amíg szépe besűrűsödik. Közben a cukkiniket megmossuk, belsejüket kivájjuk, besózzuk. Egy tepsire fektetjük a keletkezett csónakokat, megtöltjük a raguval, és 200 fokos sütőben készre sütjük.