A nyár egyik legkedveltebb zöldsége a cukkini. Sütve, rántva és töltve is isteni. Utóbbit igen tartalmasan is el lehet készíteni, némi hús és plusz zöldség egyvelegével, úgy, hogy az főételként funkcionáljon.

Hozzávalók:
- 10 dkg hagyma
- 2 dkg fokhagyma
- 2 ek olaj
- 20 dkg csirkemell
- só, bors, oreganó
- 28 dkg mexikói zöldségkeverék
- 2 dl paradicsomlé
- 2 cukkini
- 10 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A hagymákat megtisztítjuk és finomra daráljuk, majd az olajon megfuttatjuk. Rádobjuk a kockázott húst és fehéredésig forgatjuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a zöldségkeveréket, felöntjük a paradicsomlével, és addig főzzük, amíg szépe besűrűsödik. Közben a cukkiniket megmossuk, belsejüket kivájjuk, besózzuk. Egy tepsire fektetjük a keletkezett csónakokat, megtöltjük a raguval, és 200 fokos sütőben készre sütjük.