Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mexikói töltelékkel töltött rántott hús, mexikói burgonya krokettel

Nincs olyan ember, aki ne szeretné a rántott húst. Lehet még tovább turbózni az ízeket, egy kis sajttal töltve, vagy akár egy tartalmas mexikói “keverékkel”. Hidegtálak, vendégváró ételek között tökéletes főelem lehet, de egy vasárnapi ebéd menüjében is legalább annyira megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés karaj, csont nélküli, szeletelve
  • 10 dkg mexikói francia saláta alap
  • 2 tojás
  • zsemlemorzsa
  • liszt
  • bors
  • olaj
  • 1 evőkanál vaj

A burgonya kroketthez:

  • 3 nagy burgonya
  • 10 dkg mexikói francia saláta alap
  • bors
  • 2 tojás
  • olaj
  • 3 evőkanál liszt
  • zsemlemorzsa

Elkészítés:

A húst megmossuk, kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A francia saláta alapot 5 perc alatt forró vízben megpároljuk. Leszűrjük, majd vajon még pár percig pároljuk. Felverjük a 2 tojást, előkészítjük a lisztet és a zsemlemorzsát. Minden húsra teszünk a mexikói zöldségből, majd összehajtjuk, lisztbe, tojásba, és zsemlemorzsába hempergetjük, forró olajba kisütjük. A kroketthez a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk az 1 tojást, sót, borsot, 2 kanál lisztet, pici olajat, alaposan összedolgozzuk, végül a mexikói zöldséget, és finoman hogy ne törjön össze, elkeverjük. Lisztbe, tojásba, zsemlemorzsában megforgatjuk, és olajban kisütjük lassú tűzön.