Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek

Mexikói sajtleves tortillával

Hozzávalók:

15 dkg bacon
1 szál angol zeller
1 fej hagyma
10-15 karika jalapeno
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
2-3 dl világos sör
0,5 l alaplé
5 dkg vaj
4 evőkanál liszt
3 dl főzőtejszín
30 dkg jól olvadó sajt
1-2 tortilla

A bacon kockákra vágjuk, és egy nagy lábosban zsírjára sütjük, majd eltávolítjuk.
A bacon zsírján a felkockázott angolzellert, vöröshagymát, fokhagymát kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott nyers, vagy konzerv jalapenot, valamint a kakukkfüvet, és rottyantunk egyet rajta. Ráöntünk egy fél üveg világos sört, valamint olyan 4-5 deci alaplét, és visszaforraljuk kábé az egyharmadáig.
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd elkeverjük a liszttel csomómentesen, míg aranybarna nem lesz a rántás. Ha ez megvan, belekeverjük a levesbe, majd jöhet bele a tejszín és a sajt (bármilyet használhatunk, a lényeg, hogy jól olvadjon). Ha túl sűrű, némi alaplével és sörrel hígíthatunk rajta.
Míg fő a levesünk, a tortillákat vékony csíkokra vágjuk, és sütőben kissé megpirítjuk. A forró levesbe szórva, és újhagymakarikákkal tálaljuk.