Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mexikói sajtleves tortillával

Hozzávalók:

15 dkg bacon
1 szál angol zeller
1 fej hagyma
10-15 karika jalapeno
2 gerezd fokhagyma
kakukkfű
2-3 dl világos sör
0,5 l alaplé
5 dkg vaj
4 evőkanál liszt
3 dl főzőtejszín
30 dkg jól olvadó sajt
1-2 tortilla

A bacon kockákra vágjuk, és egy nagy lábosban zsírjára sütjük, majd eltávolítjuk.
A bacon zsírján a felkockázott angolzellert, vöröshagymát, fokhagymát kicsit megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott nyers, vagy konzerv jalapenot, valamint a kakukkfüvet, és rottyantunk egyet rajta. Ráöntünk egy fél üveg világos sört, valamint olyan 4-5 deci alaplét, és visszaforraljuk kábé az egyharmadáig.
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, majd elkeverjük a liszttel csomómentesen, míg aranybarna nem lesz a rántás. Ha ez megvan, belekeverjük a levesbe, majd jöhet bele a tejszín és a sajt (bármilyet használhatunk, a lényeg, hogy jól olvadjon). Ha túl sűrű, némi alaplével és sörrel hígíthatunk rajta.
Míg fő a levesünk, a tortillákat vékony csíkokra vágjuk, és sütőben kissé megpirítjuk. A forró levesbe szórva, és újhagymakarikákkal tálaljuk.