Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mexikói rizses hús

Ilyenkor tavasszal nem tudunk betelni a friss, színes zöldségekkel. A mexikói rizses hús pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy belecsempésszünk mindent. Nem kell aggódni a húskedvelőknek, mert nem húsmentes, persze főleg a zöldségek dominálnak benne.

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg darált hús (bármilyen)
  • 2 paradicsom
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 vörös bab konzerv
  • 1 kukorica konzerv
  • 2 dl víz
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 1 kk őrölt római kömény
  • 20 dkg rizs (megpárolva)
  • Ízlés szerint só és chili

Elkészítés:

A finomra vágott vöröshagymát, kevés zsiradékon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk. Mikor a hús elvesztette a nyers színét, hozzátesszük az apró kockára vágott paradicsomot, a fűszerpaprikát, a római köményt, sózzuk, felöntjük a vízzel és puhára főzzük a húst. Mikor a hús megpuhult és már finom szaftos az étel, beletesszük a lecsepegtetett kukoricát, a szintén lecsepegtetett babot, az apró kockára vágott paprikát, megszórjuk chilivel, összeforgatjuk, majd mehet bele a párolt rizs és összeforraljuk. Frissen aprított petrezselyemzölddel megszórva, forrón kínáljuk.