Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mexikó mandulás torta

A mexikói konyhának nem sok desszertje van, de az egyik nagyon népszerű a mandulás tortájuk. Egyszerű, de finom. Az elfoglalt hétköznapokon jól jöhet, hiszen gyorsan összedobható.

Hozzávalók:

  • 30 dkg narancs héjától megszadadítva, apróra vágva
  • 5 tojás
  • 20 dkg finom szemcséjű kristálycukor
  • 20 dkg darált mandula
  • porcukor a megszóráshoz

Elkészítés:

Az összevágott narancsokat egy kis lábasba tesszük, hozzáadunk 1 evőkanál vizet, és fedő alatt, alacsony hőfokon 30 percig pároljuk, vagy addig, amíg a narancs megpuhul, és a leve elfő. Hűlni hagyjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közben egy 23 cm átmérőjű kapcsos sütőforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A durvára darabolt narancshúst turmixgépben vagy konyhai robotgépben pépesítjük, vagy éles késsel apróra vágjuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, és még 1 percig keverjük. A tojások sárgáját egy másik tálban 2-3 perc alatt habosra keverjük a maradék cukorral. Hozzáadjuk a narancsot, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát. Belekeverünk 3 kanál tojáshabot, hogy a masszát fellazítsuk, majd egy fémkanállal óvatosan a maradék tojáshabot is beleforgatjuk. A tésztát az előkészített formába töltjük, elsimítjuk a tetejét. Addig sütjük, amíg a teteje aranybarna színt kap, és a közepébe szúrt tűt tisztán húzzuk ki a tésztából. 20 perc után ellenőrizzük, majd 30 perc után alufóliával letakarjuk, ha túl gyorsan pirulna. A formában kihűtjük, majd kiborítjuk belőle, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és tálra tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.