A mexikói konyhának nem sok desszertje van, de az egyik nagyon népszerű a mandulás tortájuk. Egyszerű, de finom. Az elfoglalt hétköznapokon jól jöhet, hiszen gyorsan összedobható.

Hozzávalók:
- 30 dkg narancs héjától megszadadítva, apróra vágva
- 5 tojás
- 20 dkg finom szemcséjű kristálycukor
- 20 dkg darált mandula
- porcukor a megszóráshoz
Elkészítés:
Az összevágott narancsokat egy kis lábasba tesszük, hozzáadunk 1 evőkanál vizet, és fedő alatt, alacsony hőfokon 30 percig pároljuk, vagy addig, amíg a narancs megpuhul, és a leve elfő. Hűlni hagyjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Közben egy 23 cm átmérőjű kapcsos sütőforma alját és oldalát kibéleljük sütőpapírral. A durvára darabolt narancshúst turmixgépben vagy konyhai robotgépben pépesítjük, vagy éles késsel apróra vágjuk. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk. Hozzáadunk 10 dkg cukrot, és még 1 percig keverjük. A tojások sárgáját egy másik tálban 2-3 perc alatt habosra keverjük a maradék cukorral. Hozzáadjuk a narancsot, majd óvatosan beleforgatjuk a darált mandulát. Belekeverünk 3 kanál tojáshabot, hogy a masszát fellazítsuk, majd egy fémkanállal óvatosan a maradék tojáshabot is beleforgatjuk. A tésztát az előkészített formába töltjük, elsimítjuk a tetejét. Addig sütjük, amíg a teteje aranybarna színt kap, és a közepébe szúrt tűt tisztán húzzuk ki a tésztából. 20 perc után ellenőrizzük, majd 30 perc után alufóliával letakarjuk, ha túl gyorsan pirulna. A formában kihűtjük, majd kiborítjuk belőle, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és tálra tesszük. Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.