Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mentás babfőzelék húsgombóccal

Egy egyszerű babfőzeléket is újra lehet gondolni. A fűszerezésen változtatva sokkal frissebbé, a húsgombóccal pedig tartalmasabbá válik.

Hozzávalók:

  • 3 ek olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, finomra aprítva
  • 1 gerezd fokhagyma reszelve
  • fél tk őrölt római kömény
  • 50 dkg tarkabab, egy éjszakára bő vízbe áztatva
  • 7-8 dl alaplé
  • 2 dl paradicsomlé
  • 8-10 mentalevél
  • 1-2 cikk lime leve
  • bors
  • chilipehely
  • pár mentalevél a tálaláshoz

A húsgombóchoz:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 1 közepes vöröshagyma reszelve
  • 2 gerezd fokhagyma kinyomva
  • 1 kávéskanál fűszerpaprika
  • 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál bors

Elkészítés:

A finomra aprított hagymát közepes tűzön egy lábosban puhára pirítjuk az olajon. Sózzuk, egy-egy kanál vízzel meglocsoljuk, hogy gyorsabban megpuhuljon. Ráreszeljük a fokhagymát, fűszerezzük a római köménnyel, majd ráborítjuk a beáztatott, lecsepegtetett fehérbabot. Felöntjük az alaplével, beledobunk 4 mentalevelet, és fedő alatt 30 percig főzzük. Ekkor kerülnek bele a gombócok, amihez az alapanyagokat alaposan összedolgozunk, és kis gömböket formálunk belőlük. További 25-30 percig főzzük fedő alatt. Amikor már majdnem puha a bab, beleöntjük a paradicsomlevet, sózzuk, borsozzuk és már csak néhány percig főzzük. Belefacsarjuk a lime levelet, cihilipehellyel, olívaolajjal, finomra vágott mentával tálaljuk.