Hogyan lehet egy hagyományos tojássalátát feldobni? Ha már a szezonja van, akkor medvehagymával. Enyhe fokhagymás íze tökéletesen passzol a frissen készült salátákba is.

Hozzávalók:
- 6 nagy tojás
- 10 dkg natúr krémsajt
- 2 dl tejföl
- 1 ek dijoni mustár
- 8-10 medvehagyma
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, majd megpucoljuk, és nagyobb kockákra vágjuk. A medvehagymát apróra vágjuk. A krémsajtot egy tálba tesszük, és hozzákeverjük a tejfölt és a mustárt. Megsózzuk, megborsozzuk, és simára keverjük. A felkockázott tojást megszórjuk az apróra vágott medvehagymával, majd rákanalazzuk a krémsajtos-tejfölös keveréket, és óvatosan összeforgatjuk, figyelve, hogy a tojás ne törjön össze. Egy-két órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek kellően összeérjenek. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd óvatosan átkeverjük, és ízlés szerint pirítóssal vagy friss péksüteménnyel kínáljuk.