Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Medvehagymás pite

Már nem tart sokáig a medvehagyma szezonja. Használd még ki ezt a pár napot, ehhez nyújtunk ötletet. A medvehagymás pite egy igazán tartalmas étel, ami hidegen, melegen is élvezhető.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 19 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 1 kk só
  • 1 tojás sárgája
  • 1 kk porcukor
  • 0,5 dl tej
  • 25 dkg finomliszt

A töltelékhez:

  • 2 doboz krémsajt
  • 5 dkg kéksajt
  • 5 dkg darált dió
  • 1 nagy csokor medvehagyma
  • 2 tojás
  • 1 ek liszt
  • frissen őrölt bors

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, és alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőben pihentetjük. Ha letelt az idő, 3 mm vastagra kinyújtjuk, és belesimítjuk a kivajazott piteformába. Amíg a sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztát a formában visszatesszük a hűtőbe. Mielőtt betesszük a sütőbe, a tészta tetejére sütőpapírt terítünk, erre borítjuk a sütőgolyókat, ennek hiányában megteszi a szárazbab, lencse vagy akár a rizs is. Tíz percig sütjük. Közben a krémsajtot elkeverjük a többi hozzávalóval, majd a félig kihűlt pitére osztjuk, és visszatesszük 20 percre a sütőbe, amíg szépen megsült.