Már nem tart sokáig a medvehagyma szezonja. Használd még ki ezt a pár napot, ehhez nyújtunk ötletet. A medvehagymás pite egy igazán tartalmas étel, ami hidegen, melegen is élvezhető.

Hozzávalók:
A tésztához:
- 19 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 1 kk só
- 1 tojás sárgája
- 1 kk porcukor
- 0,5 dl tej
- 25 dkg finomliszt
A töltelékhez:
- 2 doboz krémsajt
- 5 dkg kéksajt
- 5 dkg darált dió
- 1 nagy csokor medvehagyma
- 2 tojás
- 1 ek liszt
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal, és alaposan összegyúrjuk, majd fóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőben pihentetjük. Ha letelt az idő, 3 mm vastagra kinyújtjuk, és belesimítjuk a kivajazott piteformába. Amíg a sütőt 170 fokra előmelegítjük, a tésztát a formában visszatesszük a hűtőbe. Mielőtt betesszük a sütőbe, a tészta tetejére sütőpapírt terítünk, erre borítjuk a sütőgolyókat, ennek hiányában megteszi a szárazbab, lencse vagy akár a rizs is. Tíz percig sütjük. Közben a krémsajtot elkeverjük a többi hozzávalóval, majd a félig kihűlt pitére osztjuk, és visszatesszük 20 percre a sütőbe, amíg szépen megsült.