Nem kell már sokat várni a medvehagyma szezonra. Ideje addig is néhány isteni receptet begyűjteni, hogy minél többféleképpen meg tudjuk mutatni, milyen nagyszerű alapanyag. Kezdjük egy pitével…
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 35 dkg medvehagyma
- 20 dkg kínai kel
- 5 dkg spenót
- 10 dkg feta sajt
- 15 dkg trappista sajt
- 3 egész tojás
- 2,5 dl főzőtejszín
- 1 dl tej
- 1 ek magos mustár
- 1 gerezd fokhagyma
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
A leveles tésztát kinyújtjuk a piteformának megfelelő méretűre, majd a formába helyezzük. Villával sűrűn megszurkáljuk, és elősütjük 5 perc alatt előmelegített sütőben. Ha a tészta elősült, hagyjuk kicsit hűlni. A medvehagymát, a spenótot és a kínai kelt megtisztítjuk és megszárítjuk, aztán kisebb darabokra vágjuk. A tojásokat lazán felverjük villával, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a mustárt, és bele nyomjuk a gerezd fokhagymát. A feta sajtot felvágjuk 1×1 cm-es kockákra. A leveleket rárakjuk a tésztára, rátesszük a már kockázott fetát, és leöntjük a tojásos keverékkel, majd előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 25 percre. Ha kész, kivesszük, ráreszeljük a sajtot, majd visszatoljuk néhány percre még a sütőbe. Akkor készült el, ha szépen rápirult a sajt.