Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Medvehagymás pite

Nem kell már sokat várni a medvehagyma szezonra. Ideje addig is néhány isteni receptet begyűjteni, hogy minél többféleképpen meg tudjuk mutatni, milyen nagyszerű alapanyag. Kezdjük egy pitével…

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 35 dkg medvehagyma
  • 20 dkg kínai kel
  • 5 dkg spenót
  • 10 dkg feta sajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 3 egész tojás
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 dl tej
  • 1 ek magos mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

Elkészítés:

A leveles tésztát kinyújtjuk a piteformának megfelelő méretűre, majd a formába helyezzük. Villával sűrűn megszurkáljuk, és elősütjük 5 perc alatt előmelegített sütőben. Ha a tészta elősült, hagyjuk kicsit hűlni. A medvehagymát, a spenótot és a kínai kelt megtisztítjuk és megszárítjuk, aztán kisebb darabokra vágjuk. A tojásokat lazán felverjük villával, majd hozzáadjuk a tejet és a tejszínt. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a mustárt, és bele nyomjuk a gerezd fokhagymát. A feta sajtot felvágjuk 1×1 cm-es kockákra. A leveleket rárakjuk a tésztára, rátesszük a már kockázott fetát, és leöntjük a tojásos keverékkel, majd előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 25 percre. Ha kész, kivesszük, ráreszeljük a sajtot, majd visszatoljuk néhány percre még a sütőbe. Akkor készült el, ha szépen rápirult a sajt.