Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mediterrán töltött paprika

Ha a töltött paprikára gondolunk, egészen biztos nem ez, a sütőben sült változata, hanem a retro paradicsomos variáció jut eszünkbe. Pedig a paprika – legyen szó pritaminpaprikáról vagy kápiáról – kiválóan alkalmas sütőben sütve, alaposan megtöltött formában. Némi darált hús, fűszerek és kész az egészséges, ám laktató étel.

Hozzávalók:

  • 6-8 kisebb húsos paprika, kápia vagy kaliforniai
  • 50 dkg darált pulykamell
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1-2 paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál kömény
  • 3-4 szál kakukkfű
  • kevés olívaolaj
  • só, bors
  • 2 tasak előfőzött

Elkészítés:

A hagymát finomra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a ledarált pulykamellet, darabosra dinszteljük, megszórjuk a köménnyel, a kakukkfűvel, sóval és borssal, majd a tűzről lehúzva félretesszük. A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megfőzzük. A paradicsomokat apróra vágjuk, keverőtálba tesszük. A paprikák kalapját levágjuk, csumájukat kivesszük, a szár körötti húst elvágjuk, felkockázzuk, és a paradicsomhoz adjuk. Az elősütött húst és a párolt rizst is beletesszük, alaposan összeforgatjuk, ha szükséges, még ízesítjük. A paprikákat sütőtálba rakosgatjuk, belekanalazzuk a tölteléket, és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 25–30 perc alatt megsütjük.