A magyar ízektől kicsit eltérően mutatjuk be a pörköltet. A mediterrán fűszerezés eltérő a magyar konyhától, na de miért ne lehetne időnként újítani?

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús (tartja, lapocka)
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 vöröshagyma
- 1 kápia paprika
- 1 dl vörösbor
- só
- bors
- majoránna
- oregánó
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál zsír
Elkészítés:
A vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk, majd a zsíron megdinszteljük. Közben a húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a hagymához, amin átpirítjuk minden oldaláról. Ekkor fűszerezzük borrsal, sóval, majoránnával, fokhagymával, és ha nem engedett elegendő levet, kevés vizet adunk hozzá, majd fedő alatt pároljuk. Nagyjából 30 perc után hozzáöntjük a bort is, majd újra 30 percig főzzük. Ezután hozzádobjuk a szeletelt kárpiát, majd már fedő nélkül készre pároljuk. Főtt tésztával kínáljuk.