Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mediterrán ízesítésű vörösboros pörkölt

A magyar ízektől kicsit eltérően mutatjuk be a pörköltet. A mediterrán fűszerezés eltérő a magyar konyhától, na de miért ne lehetne időnként újítani?

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéshús (tartja, lapocka)
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kápia paprika
  • 1 dl vörösbor
  • bors
  • majoránna
  • oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál zsír

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk és felkockázzuk, majd a zsíron megdinszteljük. Közben a húst megmossuk, feldaraboljuk, majd hozzáadjuk a hagymához, amin átpirítjuk minden oldaláról. Ekkor fűszerezzük borrsal, sóval, majoránnával, fokhagymával, és ha nem engedett elegendő levet, kevés vizet adunk hozzá, majd fedő alatt pároljuk. Nagyjából 30 perc után hozzáöntjük a bort is, majd újra 30 percig főzzük. Ezután hozzádobjuk a szeletelt kárpiát, majd már fedő nélkül készre pároljuk. Főtt tésztával kínáljuk.