A háziasszonyoknak biztosan a kedvence lesz ez a mázas diótorta, ugyanis pofon egyszerű az elkészítése. Még a kezdők is bátran nekiállhatnak. Nem kell sok alapanyag sem, mégis egy remek desszert, amit tuti imádni fog a család.

Hozzávalók:
A piskótához:
- 16 dkg cukor
- 16 dkg vaj
- 4 db tojásfehérje
- 16 dkg dió
- 10 dkg finomliszt (dara)
A mázhoz:
- 4 tojássárgája
- 16 dkg cukor (ízlés szerint)
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A diós piskótához a vajat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá felverjük, pici sóval, majd a vajas cukrot, a felvert tojásfehérjét, a diót, a lisztet összekeverjük. Ezután kivajazott, lisztezett tepsibe (26 x 18 cm) vagy kerek tortaformába (22 cm) simítjuk, előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Hagyjuk hűlni, addig elkészítjük a mázat a tetejére. A tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral szép simára keverjük. Rákenjük a sütemény tetejére. Picit hagyjuk száradni és szeletelhetjük.