Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mázas diótorta

A háziasszonyoknak biztosan a kedvence lesz ez a mázas diótorta, ugyanis pofon egyszerű az elkészítése. Még a kezdők is bátran nekiállhatnak. Nem kell sok alapanyag sem, mégis egy remek desszert, amit tuti imádni fog a család.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg vaj
  • 4 db tojásfehérje
  • 16 dkg dió
  • 10 dkg finomliszt (dara)

A mázhoz:

  • 4 tojássárgája
  • 16 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A diós piskótához a vajat a cukorral habosra keverjük. A fehérjéket kemény habbá felverjük, pici sóval, majd a vajas cukrot, a felvert tojásfehérjét, a diót, a lisztet összekeverjük. Ezután kivajazott, lisztezett tepsibe (26 x 18 cm) vagy kerek tortaformába (22 cm) simítjuk, előmelegített sütőben szép világosra sütjük. Hagyjuk hűlni, addig elkészítjük a mázat a tetejére. A tojássárgáját a porcukorral, vaníliás cukorral szép simára keverjük. Rákenjük a sütemény tetejére. Picit hagyjuk száradni és szeletelhetjük.