A piskótatekercs is lehet izgalmas, ha kicsit átvariáljuk a tölteléket vagy magát a tésztát. A matcha tea desszertekhez is jó „fűszer”, ezt bizonyítja ez a sütemény is.

Hozzávalók:
A piskótához:
- 3 egész tojás
- 2 púpozott ek porcukor
- 1 ek matcha teapor
- 3 púpozott ek finomliszt
- 2 teáskanál méz
A krémhez:
- 3 dl tej
- 3 dkg kukoricakeményítő
- 6 dkg porcukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 1 ek méz
- 1,5 dl habtejszín
Elkészítés:
A piskóta hozzávalóit kimérjük egy edénybe, és addig keverjük, amíg a massza krémes állagú és szép világoszöld színű nem lesz.
Egy közepes méretű tepsit kibélelünk sütőpapírral, ebbe egyenletesen belesimítjuk a tésztát, és 175 fokon 8-10 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.
A krém hozzávalóit a vanília és a habtejszín kivételével sűrűre főzzük, majd folpackkal lefedve hűtőben lehűtjük. Amíg hűl a krémünk, kemény habbá verjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a lehűtött krémhez, és hozzáadjuk a 1 tk vaníliát is.
A kihűlt piskótát porcukorral enyhén megszórt sütőpapírra átfordítjuk, és egyenletesen megkenjük a krémmel. Óvatosan feltekerjük. Folpackkal jól betekerjük, és hűtőben hűtjük min. 2 órát.