Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mascarponés lazactekercs

Biztosan már mindenki a karácsony előtti nagy előkészületekben van. Mivel a hal ilyenkor nem hiányozhat az asztalról, egy csodálatos lazactekercs receptet hoztunk, ami – nem kérdés – az asztal fénypontja is lehet.

Hozzávalók:

  • 3-4 szelet füstölt lazac
  • 10 dkg füstölt lazac olajos lében
  • mascarpone
  • tejföl
  • citromlé
  • őrölt színes bors
  • snidling

Elkészítés:

A mascarponét megsózzuk, megborsozzuk, majd a tejfölt apránként adagolva simára keverjük. Ezután ízesítsük citromlével és megszórjuk apróra vágott snidlinggel, majd szintén összekeverjük. Levágunk egy nagyobb darab fóliát, majd ráhelyezünk egy szeletet füstölt lazacot. Ezután rákanalazzuk a mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerjük. A többi lazacszelettel is így járjunk el. A lazactekercseket ezután egy tálcára tesszük, majd betesszük pár órára a hűtőbe. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd éles késsel felszeleteljük.