Biztosan már mindenki a karácsony előtti nagy előkészületekben van. Mivel a hal ilyenkor nem hiányozhat az asztalról, egy csodálatos lazactekercs receptet hoztunk, ami – nem kérdés – az asztal fénypontja is lehet.
Hozzávalók:
- 3-4 szelet füstölt lazac
- 10 dkg füstölt lazac olajos lében
- mascarpone
- tejföl
- citromlé
- só
- őrölt színes bors
- snidling
Elkészítés:
A mascarponét megsózzuk, megborsozzuk, majd a tejfölt apránként adagolva simára keverjük. Ezután ízesítsük citromlével és megszórjuk apróra vágott snidlinggel, majd szintén összekeverjük. Levágunk egy nagyobb darab fóliát, majd ráhelyezünk egy szeletet füstölt lazacot. Ezután rákanalazzuk a mascarponés krémet, majd a fólia segítségével feltekerjük. A többi lazacszelettel is így járjunk el. A lazactekercseket ezután egy tálcára tesszük, majd betesszük pár órára a hűtőbe. Tálalás előtt kivesszük a hűtőből, majd éles késsel felszeleteljük.