Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Mapo tofu

Sokszor hallani, hogy a tofuból nem lehet jó ételt készíteni, mert túlságosan semleges az íze. Az ázsiai konyha mégis előszeretettel használja. Ez a recept is őket igazolja, ugyanis egy kis sertéshússal megspékelve, rengeteg fűszerrel ízesítve egy tökéletes étel, tökéletes alapanyaga.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált sertéshús
  • 30 dkg tofu
  • 2 ek chiliszósz
  • 5 cm apróra vágott gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek világos szójaszósz
  • 1 ek sötét szójaszósz
  • 2 ek kínai rizsbor
  • 3 közepes újhagyma zöldje
  • 0,5 evőkanál burgonyakeményítő
  • 1 dl csirke alaplé
  • szecsuáni bors ízlés szerint
  • őrölt fehér bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál pirított szezámolaj
  • 1 teáskanál chiliolaj
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:

Wokban olajat hevítünk, és rádobjuk a gyömbért, a fokhagymát és a szecsuáni borsot. Mikor már illatozik, belekeverjük a tobandzsan szószt és rádobjuk a húst. Meglocsoljuk főzőborral és félkészre pirítjuk. Ekkor hozzáöntjük a világos szójaszószt és a tofut is beledobjuk. Az egészet felöntjük alaplével vagy vízzel, és fedő alatt rotyogtatjuk közepes lángon. Félidőben – kb. 10 perc múlva – hozzákeverjük a sötét szójaszószt és a felvágott zöldhagyma szárakat, majd a keményítős keveréket, de ezt már csak akkor, ha a tofu megpuhult. Szezámolajjal, csiliolajjal is meglocsolhatjuk. Rizshez adjuk, akár külön tálkán vagy nyakon öntve.