A sajttortáknak két verziója van. Sütéssel vagy sütés nélkül készítjük. Mi most a „nehezebb” változatot hoztuk, mégpedig a csodálatos málnával. Higgyétek el, így sem bonyolult az elkészítése, a végeredmény pedig önmagáért beszél!
Hozzávalók:
- 25 dkg darált keksz
- 10 dkg olvasztott, langyos vaj
- 65 dkg natúr tejszínes krémsajt (mascarpone is tökéletes a célra)
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 dl tejföl/natúr joghurt
- 3 tojás
- 30 dkg málna
Elkészítés:
A kekszet aprítóban összetörjük, majd összekeverjük a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 fokos sütőben 10 percig sütjük. A sajtkrémet összekeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és a tejföllel/joghurttal, végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat, belekeverünk 15 dkg málnát. Ráöntjük a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 45-50 percre. Rácson hagyjuk kihűlni a formában, majd egy éjszakát a hűtőben tároljuk. Tálaláskor elhelyezzük rajta a friss málnaszemeket és szeleteljük.