Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Málnás sajttorta

A sajttortáknak két verziója van. Sütéssel vagy sütés nélkül készítjük. Mi most a „nehezebb” változatot hoztuk, mégpedig a csodálatos málnával. Higgyétek el, így sem bonyolult az elkészítése, a végeredmény pedig önmagáért beszél!

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált keksz
  • 10 dkg olvasztott, langyos vaj
  • 65 dkg natúr tejszínes krémsajt (mascarpone is tökéletes a célra)
  • 15 dkg porcukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 dl tejföl/natúr joghurt
  • 3 tojás
  • 30 dkg málna

Elkészítés:

A kekszet aprítóban összetörjük, majd összekeverjük a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodjuk egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 fokos sütőben 10 percig sütjük. A sajtkrémet összekeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a citromhéjjal, és a tejföllel/joghurttal, végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat, belekeverünk 15 dkg málnát. Ráöntjük a kekszes alapra, és mehet vissza a sütőbe további 45-50 percre. Rácson hagyjuk kihűlni a formában, majd egy éjszakát a hűtőben tároljuk. Tálaláskor elhelyezzük rajta a friss málnaszemeket és szeleteljük.