Kevés olyan gyümölcs van, ami annyira passzol a csokoládéval, mint a málna. A brownie-t nagyon sokféleképpen lehet elkészíteni: például málnával.

Hozzávalók:
- 20 dkg magas kakaótartalmú étcsokoládé
- 10 dkg tejcsokoládé
- 25 dkg vaj
- 40 dkg barna cukor
- 4 nagyobb tojás
- 14 dkg finomliszt
- 5 dkg cukrozatlan holland kakaópor
- 20 dkg málna
- 1 késhegynyi só
Elkészítés:
A nagyobb darabokra tört kétféle csokoládét, a vajat és a cukrot alacsony hőfokon egy lábasban összeolvasztunk. Hozzáadunk egy csipet sót, és fakanállal kevergetjük, nehogy leégjen. Miután összeolvadtak, levesszük le a tűzről, és hagyjuk kicsit lehűlni. A tojásokat egyenként belekeverjük a csokis masszába. A lisztet és a kakaóport hozzászitáljuk, és belekeverjük a málna felét is. Sütőpapírral bélelt tepsiben eloszlatjuk, és a tetejére szórjuk a maradék málnát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.