Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Málnás-bögrés morzsasüti

Mi lehet egyszerűbb egy olyan süteménynél, amit nem kell gyúrni, keverni, sőt még mérni sem? Ilyen a málnás-bögrés morzsasüti, a szezon pedig a gyümölcsöt „tálcán kínálja” hozzá. A legideálisabb nyári desszert!

Hozzávalók:

  • 3 bögre liszt
  • 1 és fél bögre cukor külön
  • 1 tk sütőpor
  • ¼ tk só
  • ¼ őrölt fahéj
  • 1 bögre margarin
  • 2 nagy tojás enyhén felverve
  • 1 tk mandula aroma
  • 1 ek kukoricakeményítő
  • 4 bögre málna
  • 10 dkg dió a tetejére

Elkészítés:

Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, egy bögre cukrot, a sütőport, sót és a fahéjat, majd hozzákeverjük a margarint, amíg durva morzsához hasonló állaga lesz! Hozzákeverjük a tojást és a mandula aromát. Majd a tészta kétharmadát belenyomkodjuk egy kivajazott tepsibe. Ezután egy nagy tálban összekeverjük a kukoricakeményítőt és a maradék cukrot, hozzáadjuk a málnát és óvatosan elkeverjük. Ezt követően a tésztára kanalazzuk a málnakeveréket, majd meghintjük a tetejét a maradék morzsa keverékkel és ezután mehet rá a darált dió is. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és nagyjából 20-30 perc alatt addig sütjük, amíg barnulni kezd a morzsa. Mindenképpen hűtés után tálaljuk!