Aki azt gondolja, egy salátával nem lehet jóllakni, téved. A majonézes húsos burgonyasaláta remekül megállja a helyét önálló ételként és akár köretként is. Gyorsan elkészíthető, tökéletes vacsora a dolgos hétköznapokon.

Hozzávalók:
A salátához:
- 3 közepes burgonya
 - 1 közepes fehér hagyma
 - 20 dkg füstölt-főtt tarja
 - 10 közepes csemegeuborka
 
Az öntethez:
- 2 dl tejföl
 - 4 ek majonéz
 - só ízlés szerint
 - bors ízlés szerint
 - 1 ek mustár
 
Elkészítés:
A salátához kis kockákra vágjuk a krumplit, majd bő vízben 15 percig főzzük. Nem kell, hogy nagyon megpuhuljanak, mert akkor szétesik a salátában, és nem lesz gusztusos. A tarját, a hagymát finomra vágjuk. Az összes hozzávalót tálba öntjük, és leöntjük az öntettel. Fogyasztás előtt minimum 2 órára hűtőbe tesszük. Az öntethez a tejfölt, a majonézt a mustárral és a fűszerekkel alaposan kikeverjük.







