Egytálétel, saláta, tésztaétel, vagyis majonézes csirkesaláta. Hoztunk egy jó ötletet, mit kezdjük egy kis maradék sült csirkével.

Hozzávalók:
- 2 csirkemell
- 1 narancs
- 2 alma
- 2 szál zellerlevél
- kevés szőlő
- 1 jégsaláta
- 20 dkg tészta
Az öntethez:
- 1 hagyma
- 1,5 dl kefir vagy joghurt
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál citromlé
- csipetnyi curry
- kevés só
- 10 dkg kesudió
Elkészítés:
A csirkemellet enyhén sós vízben puhára főzzük, a főzőléből kivesszük, bőrét lehúzzuk, a húst leszárítjuk, kicsontozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. A narancs és az alma héját eltávolítjuk, majd kis kockákra vágjuk. A megmosott zellerlevelet apróra vágjuk, és a hozzávalókat összekeverjük. Az öntethez a hagymát felaprítjuk, és a kefirben elkevert majonézhez adjuk, majd citomlével, sóval, curryvel fűszerezzük, az egészet jól összekeverjük, és az előkészített narancsos csirkére öntjük. A tésztát forrós, sós vízben kifőzzük, teljesen kihűtjük, és így keverjük a salátához. Legalább 1 órán keresztül hideg helyen állni hagyjuk. Salátalevelekre halmozva, pirított kesudióval tálaljuk.