Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyaros töltött krumpli

A magyaros töltött krumpli ékes példája annak, hogy egyszerű alapanyagokból is nagyszerű ételt lehet készíteni. Kevés hozzávalót igényel, ráadásul olyanokat, amik nagyjából mindig, minden háztartásban fellelhetőek. Ezzel a finomsággal egy kicsit a múltba is visszarepülhettek, ahol elsősorban az egyszerű ételeket részesítették előnyben.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 0,5 kg darált sertés hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 kk őrölt bors
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk ételízesítő
  • 1 kk só
  • 45 dkg tejföl

Elkészítés:

A megmosott burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kivájjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fokhagymát és tovább pároljuk, rátesszük a darált húst, befűszerezzük, kevés vízzel puhára főzzük. Tejföllel felengedjük és újraforraljuk. A kivájt burgonyák egyik felét belehelyezzük tűzálló tálba, belekanalazzuk a pörköltet, ráhelyezzük a burgonyák másik kivájt felét, beleszórjuk a tálba a kivájt burgonya morzsákat és leöntjük a tejfölös szafttal az egészet. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tálaláskor tejföllel meglocsolhatjuk.