Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyaros bucik

Hogy mitől is magyaros ez a buci? Attól, hogy egy kis kolbászt, sajtot, paprikát tartalmaz a tészta. Nem kell megijedni, ugyanis nem igényel nagy gyúrást, mert nem élesztővel, hanem csak szódabikarbónával készül. Ha már unod a hagyományos pogácsát, ez biztos a kedvedre lesz nem csak neked, hanem az egész családnak.

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg reszelt trappista sajt
  • 10 dkg felkockázott kolbász
  • 1 piros kaliforniai paprika kisebb, kockára vágva
  • apróra vágott snidling ízlés szerint
  • 2 tk só
  • 2 tk sütőpor
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 2 dl tejföl
  • 0,5 dl tej
  • 1 tojás a kenéshez
  • 10 dkg reszelt trappista sajt a tetejére

Elkészítés:

A lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a szódabikarbónát, majd belemorzsoljuk a vajat vagy zsírt. Belekeverjük a kolbászt, sajtot, paprikát és a snidlinget. A tejföl hozzáadásával könnyen gyúrható tésztát készítünk, szükség esetén adhatunk hozzá kevés tejet. Az összeállított tésztát 30-40 percig pihentetjük, majd kisodorjuk 2 cm vastagságúra, és kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Tetejüket felvert tojással megkenjük, és megszórjuk sajttal. A sütőt előmelegítjük 190 fokra, és a pogácsákat kb. 15-20 perc alatt aranyszínűre sütjük.