Talán most, így augusztus 20-ához közeledve még inkább aktuális ez a sütemény, mint bármikor. A magyar zászló színeiben pompázó desszert mindent tud, amit kell: krémes, édes, díszes, finom és nagyon kevés tésztát tartalmaz. Kell ennél több?

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 tojás
- 6 ek cukor
- 6 csapott ek finomliszt
- 0,5 csomag sütőpor
- 2 kávéskanál zöld ételfesték
A töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg mascarpone
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- 1 csomag zselatinfix
A tetejére:
- 2 tasak epres pudingpor
- 8 dl szénsavas málna üdítő
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a zöld színezőt. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük, amíg kezd pirulni a teteje. A töltelékhez a túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, mascarpónéval, reszelt citrom héjával és a zselatinfixszel. A kihűlt tésztára rákenjük. A tetejére a pudingporokat elkeverjük az üdítővel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd a sütemény tetejére kenjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük, és felszeleteljük.