Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Magyar szelet

Talán most, így augusztus 20-ához közeledve még inkább aktuális ez a sütemény, mint bármikor. A magyar zászló színeiben pompázó desszert mindent tud, amit kell: krémes, édes, díszes, finom és nagyon kevés tésztát tartalmaz. Kell ennél több?

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 csapott ek finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 2 kávéskanál zöld ételfesték

A töltelékhez:

  • 50 dkg tehéntúró
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 1 csomag zselatinfix

A tetejére:

  • 2 tasak epres pudingpor
  • 8 dl szénsavas málna üdítő

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a zöld színezőt. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük, amíg kezd pirulni a teteje. A töltelékhez a túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, mascarpónéval, reszelt citrom héjával és a zselatinfixszel. A kihűlt tésztára rákenjük. A tetejére a pudingporokat elkeverjük az üdítővel, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük, majd a sütemény tetejére kenjük. 2-3 órára hűtőbe tesszük, és felszeleteljük.