Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lencseleves gazdagon

A magyar konyha számos tartalmas levest tartalmaz. Ilyen a lencseleves is, ami már-már egy egytálételnek felel meg. Nem csak hús, hanem némi zöldség is fellelhető benne. A húsimádók is elégedettek lehetnek vele, nem maradnak éhen.

Hozzávalók:

  • 10 dkg lencse
  • 5 dl sonkalé
  • 20 dkg csontos sertéskaraj (lehet füstölt)
  • 1 ek mangalica zsír
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 teáskanál csípős fűszerpaprika
  • 50 dkg sertéscomb
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 2 közepes szár halványító zeller

Elkészítés:

A lencsét átválogatjuk, megmossuk, beáztatjuk 1-1,5 órára. A sonkalét egy kislábasba rakjuk, a füstölt hús csontját belerakjuk, és kis lángon főzzük, amíg a lencse ázik. A zsíron megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát, hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, az édes meg a csípős pirospaprikát. Rádobjuk a kockára vágott húst, és fehéredésig sütjük. Felöntjük a sonkalével meg a vízzel, belerakjuk a lecsepegtetett lencsét is. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát, végül a feldarabolt zellerszárakat. További 20 percig főzzük.