Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lecsós csirkemáj

A lecsót mindenki szereti. Elkészítése és fogyasztása is házról házra változik. Hogyan lehet tartalmasabbá tenni? Egy kis csirkemájjal és köretként rizzsel, így egy laktatós egytálétellé „varázsolhatjuk”.

Hozzávalók:

  • 16 csirkemáj
  • 20 dkg császárszalonna
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 12 paprika
  • 8 paradicsom
  • őrölt bors
  • 2 mokkáskanál majoránna
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 2 teáskanál csípős paprikakrém
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint felvágjuk. A császárszalonnát felkockázzuk, a csirkemája felvágjuk nagyobb darabokra. Egy serpenyőbe belekanalazzuk az olajat, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, majd addig sütjük, míg szép színt kap. Ezután hozzáadjuk a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, míg kissé összeesik. Ekkor hozzáadjuk a paprikát, majd pár perc után megszórjuk a pirospaprikával, hozzáadjuk a csípős paprikakrémet, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a majoránnával, majd összekeverjük. Ezután addig pároljuk, míg a paprika kissé összeesik. Végül hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, és a paradicsomot, majd félig lefedve a serpenyőt, pár perc alatt puhára pároljuk a májat. Közben elkészítjük ízlés szerint köretet. Tarhonyával, rizzsel, bulgurral, kuszkusszal is kínálható. Tálaláskor a köretből teszünk a tányérra, és ehhez kanalazzuk a lecsós csirkemájat.