Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Lazackrémmel töltött tojás

Nyáron gyakran vannak házi partik, de egy könnyű vacsorára is tökéletes a lazackrémmel töltött tojás. Egy nappal korábban elkészíthető, úgyhogy még kapkodni sem kell az utolsó pillanatban. Elegáns, szép, jól mutat a kínáló tálakon.

Hozzávalók:

  • 6 nagy tojás
  • 3 evőkanál füstölt lazac ledarálva
  • 3 evőkanál aprított zöldhagyma
  • 3 evőkanál lágy krémsajt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1/4 teáskanál só
  • 1/8 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

15 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, majd hagyjuk kihűlni őket, és óvatosan meghámozzuk, hogy ne sérüljenek. A tojásokat hosszában kettévágjuk, kivesszük a sárgájukat és egy kisebb tálba tesszük. A lazacot, tejfölt, mustárt, krémsajtot és fűszereket elkeverjük a tojássárgákkal, majd megtöltjük a töltelékkel a tojásfehérjéket. Ha szép formát szeretnék, tegyük csilla végű habzsákba, úgy töltsük meg őket.