Nyáron gyakran vannak házi partik, de egy könnyű vacsorára is tökéletes a lazackrémmel töltött tojás. Egy nappal korábban elkészíthető, úgyhogy még kapkodni sem kell az utolsó pillanatban. Elegáns, szép, jól mutat a kínáló tálakon.

Hozzávalók:
- 6 nagy tojás
- 3 evőkanál füstölt lazac ledarálva
- 3 evőkanál aprított zöldhagyma
- 3 evőkanál lágy krémsajt
- 1 evőkanál tejföl
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 teáskanál citromlé
- 1/4 teáskanál só
- 1/8 teáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
15 perc alatt keményre főzzük a tojásokat, majd hagyjuk kihűlni őket, és óvatosan meghámozzuk, hogy ne sérüljenek. A tojásokat hosszában kettévágjuk, kivesszük a sárgájukat és egy kisebb tálba tesszük. A lazacot, tejfölt, mustárt, krémsajtot és fűszereket elkeverjük a tojássárgákkal, majd megtöltjük a töltelékkel a tojásfehérjéket. Ha szép formát szeretnék, tegyük csilla végű habzsákba, úgy töltsük meg őket.