Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kolozsvári szalonnába bújtatott, töltött fasírt

A hagyományos ízesítésű fasírt kicsit tovább gondolva. Ez a kolbászhússal töltött fasírt, egyben sütve. Mindez pedig isteni finom húsos szalonnával került beburkolásra, ami szintén jó, egy kis füstös ízt kölcsönöz az ételnek.

Hozzávalók:

  • 1 kg darált hús
  • 1 egész tojás
  • 3 db zsemle
  • 3 gerezd közepes fokhagyma
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 tk majoránna
  • 1 tk bors
  • 1 kk darált kömény
  • 1 ek paradicsom püré
  • 2 dl olaj+ 1/2 dl víz
  • 1 tk só kb.
  • 1 szál húsos kolbász
  • 15 dkg kolozsvári szalonna vékonyra szelve

Elkészítés:

Három zsemlét hideg vízbe áztatunk, míg megszívja magát, majd kinyomjuk jól a vizet belőle. A darált húst egy tálba tesszük, beleütjük a tojást, a kinyomott zsemlét. A fokhagymákat tisztítás után összenyomva a húshoz adjuk, és a vöröshagymát apróra vágva szintén beletesszük a húsmasszába. Jól elkeverjük és hozzá adjuk a majoránnát, borsot a kávéskanál őrölt köményt és az evő kanál paradicsom pürét. Egy teás kanál pirospaprikát is keverhetünk bele, hogy gusztusosabb színe legyen. Húsvágó deszkán hosszúkás formára készítjük, majd kétfelé választjuk úgy a közepét, hogy a hús egyben marad. A húsos kolbászról lehúzzuk a héját. Helyezzük végig a hús közepén lévő mélyedésbe, amit csináltunk, majd hengerszerűen készítsük formára. A vékony szelet kolozsvárit egymás mellé fektessük le a deszkán úgy, hogy a szeletek szélei a mellette lévő szelet szélére feküdjön. Ha ezzel megvagyunk, helyezzük rá a szeletekre a henger alakú húst, és a végét a szalonnáknak hajtsuk mindkét oldalról a húsra. Tegyük egy sütőedénybe óvatosan, hogy tartsa a formáját. Süssük kb. 30-35 percig közepesen erős lángnál.