Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kölesfasírt

Még ma is csak kevesen használják a kölest, pedig tápértékekben igen gazdag. A rizst vagy akár a tarhonyát is helyettesíthetjük vele. Most egy fasírt recepttel próbálunk kedvet csinálni ehhez az alapanyaghoz.

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles
  • 3 bögre víz
  • 1/3 bögre csicseriborsó liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • bors
  • szerecsendió
  • csipet fekete himalája só
  • a forgatáshoz gluténmentes morzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A kölest a háromszoros mennyiségű vízben megfőzzük. Hagyjuk langyosra hűlni, majd hozzáadjuk a fűszereket és a zsenge zöldborsót. A csicseriborsó lisztből víz hozzáadásával egy “nokedli tészta” állagú tojáspótlót keverünk és ezt is beledolgozzuk a masszába. Gombócokat gyúrunk belőle, amiket ellapítva morzsába forgatjuk, és forró olajban kisütjük.