Nyáron nincs hűsítőbb, mint egy isteni édes gyümölcsleves. Hidegen! A sárgadinnye is kiváló alapanyag, most egy kis kókusszal „bolondítottuk” meg, hogy még ízletesebb és különlegesebb ízt kapjunk.
Hozzávalók:
- 1 liter tej +1-2 dl
- 20 dkg kókuszreszelék
- fél sárgadinnye
- 3 evőkanál porcukor
- vaníliás cukor
Elkészítés:
A hideg tejbe beleöntjük a kókuszreszeléket és felfőzzük, majd kb. 10 percig főzzük. A tejet a tűzről levesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és hagyjuk kihűlni. A kókuszos tejet leszűrjük, egy kanál segítségével a kókuszreszelékből is kinyomkodjuk a tejet. (Ha kevés lenne a tej, 1-2 dl-t még hozzáönthetünk, közben kóstolgatjuk, hogy a kókusz íze elég intenzív maradjon.) A sárgadinnyét felkockázzuk, és egy tálba tesszük, majd ráöntjük a kókuszos tejet. A dinnye mellé banánt vagy ananászt is darabolhatunk.