Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kókuszos sárgadinnyeleves

Nyáron nincs hűsítőbb, mint egy isteni édes gyümölcsleves. Hidegen! A sárgadinnye is kiváló alapanyag, most egy kis kókusszal „bolondítottuk” meg, hogy még ízletesebb és különlegesebb ízt kapjunk.

Hozzávalók:

  • 1 liter tej +1-2 dl
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • fél sárgadinnye
  • 3 evőkanál porcukor
  • vaníliás cukor

Elkészítés:

A hideg tejbe beleöntjük a kókuszreszeléket és felfőzzük, majd kb. 10 percig főzzük. A tejet a tűzről levesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és hagyjuk kihűlni. A kókuszos tejet leszűrjük, egy kanál segítségével a kókuszreszelékből is kinyomkodjuk a tejet. (Ha kevés lenne a tej, 1-2 dl-t még hozzáönthetünk, közben kóstolgatjuk, hogy a kókusz íze elég intenzív maradjon.) A sárgadinnyét felkockázzuk, és egy tálba tesszük, majd ráöntjük a kókuszos tejet. A dinnye mellé banánt vagy ananászt is darabolhatunk.