Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Kókuszos banántorta

Manapság minden rendelkezésünkre áll, hogy akár a saját konyhánkban is cukrászdai minőségű és látványú tortát állítsunk elő. Ez a kókuszos banántorta is éppen ezt bizonyítja. Látványos, mutatós, igaz, időigényes, de megéri.

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek víz
  • 12 ek kristálycukor
  • 12 ek liszt

A krémhez:

  • 6×125 g natúr joghurt
  • 2 dl tej
  • 5-6 nagyobb banán
  • 1 cs zselatin
  • 1 citrom
  • 5-6 ek porcukor
  • 2 dl tej
  • 5 dl tejszín + 2 dl a díszítéshez
  • 1 cs babapiskóta
  • 2-3 ek kókusz
  • 1 tábla étbevonó

Elkészítés:

A kristálycukrot tálba rakjuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vizet és egyben mindent kb. 20-25 percig legmagasabb fokozaton krémesre verjük, majd a lisztet gyengéden a masszához keverjük. 30 cm átmérőjű tortaformába öntjük a piskóta masszát, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 30-35 percig sütjük. Amíg a piskóta hűl, összezúzzuk a banánokat a cukorral, citromlével, joghurttal, a kemény habbá felvert tejszínnel, és egy fél ek kókuszreszelékkel. A zselatint feloldjuk a krémhez, összekeverjük és a kihűlt piskótára öntjük. Hűtőbe tesszük, pár órát dermesztjük, majd eltávolítjuk az oldalát. A maradék tejszínt az oldalára kenjük. A babapiskótákat tejbe meghempergetjük és feltesszük a torta tetejére kissé döntött formában. A csokit megolvasztjuk, a babapiskótára csorgatjuk, majd a többi kókuszreszelékkel bőségesen megszórjuk.