Manapság minden rendelkezésünkre áll, hogy akár a saját konyhánkban is cukrászdai minőségű és látványú tortát állítsunk elő. Ez a kókuszos banántorta is éppen ezt bizonyítja. Látványos, mutatós, igaz, időigényes, de megéri.

Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 tojás
- 6 ek víz
- 12 ek kristálycukor
- 12 ek liszt
A krémhez:
- 6×125 g natúr joghurt
- 2 dl tej
- 5-6 nagyobb banán
- 1 cs zselatin
- 1 citrom
- 5-6 ek porcukor
- 2 dl tej
- 5 dl tejszín + 2 dl a díszítéshez
- 1 cs babapiskóta
- 2-3 ek kókusz
- 1 tábla étbevonó
Elkészítés:
A kristálycukrot tálba rakjuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a vizet és egyben mindent kb. 20-25 percig legmagasabb fokozaton krémesre verjük, majd a lisztet gyengéden a masszához keverjük. 30 cm átmérőjű tortaformába öntjük a piskóta masszát, előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 30-35 percig sütjük. Amíg a piskóta hűl, összezúzzuk a banánokat a cukorral, citromlével, joghurttal, a kemény habbá felvert tejszínnel, és egy fél ek kókuszreszelékkel. A zselatint feloldjuk a krémhez, összekeverjük és a kihűlt piskótára öntjük. Hűtőbe tesszük, pár órát dermesztjük, majd eltávolítjuk az oldalát. A maradék tejszínt az oldalára kenjük. A babapiskótákat tejbe meghempergetjük és feltesszük a torta tetejére kissé döntött formában. A csokit megolvasztjuk, a babapiskótára csorgatjuk, majd a többi kókuszreszelékkel bőségesen megszórjuk.