A karácsonyi előkészületekhez tartozik az ünnepi menü összeállítása is. Ehhez nyújtunk most segítséget, mégpedig desszert tekintetében. A kókuszkrémes roládot varázsoltuk igazán ünnepi hangulatba, persze nem csak karácsonyra.
Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
9 dkg cukor
3 dkg kókuszreszelék
6 dkg finomliszt
A krémhez:
250 ml hideg habtejszín
1 csomag habfixáló
5 dkg cukor
20 dkg sűrű kókuszkrém
6 dkg + 1 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A sütőt 175 fokra előmelegítjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és fehéredésig keverjük. Minél jobban kidolgozzuk, annál lazább lesz a piskóta. Fakanállal hozzáforgatjuk a kókuszreszeléket és a lisztet, majd a tepsiben egyenletesen elsimítjuk a piskótatésztát. A forró előmelegített sütőben nagyjából 10 percig sütjük. Ha kész, még forrón a sütőpapírral együtt feltekerjük a tésztát, majd széthajtjuk, ezután ismét szorosan feltekerjük még mindig a papírral. Ha bebugyoláljuk egy vászonba, a gőz hatására a papír magától le fog válni. Amíg hűl a tésztánk, elkészítjük a krémet. A tejszínhabot habbá verjük, majd a leírás szerint hozzáadjuk a habfixálót. Ezután kerül bele a cukor, a kókuszkrém és a kókuszreszelék is. Óvatosan simára keverjük, ügyelve, hogy ne törjük össze a habot. Ezután terítsük ki a tésztát, szedjük le a papír egyben, majd helyezzük a piskótánk alá. A kész lapot megkenjük a krémmel, és az alatta lévő papír segítségével feltekerjük. A tészta külső oldalát hajszálvékonyan bekenjük, majd megszórjuk alaposan a maradék kókuszreszelékkel. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen. Szeletelve kínáljuk!