Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast
Bulvár
Lovassport
Veterán autók
Webshop
Trimedio TV
Trimedio Rádió
Hírek
Eladó cégek
Utazások
Podcast

Knédli

A knédli sajátossága, hogy sós és édes változatban is készíthető. A német konyhából származó gőzgombóc itthon kevésbé népszerű, pedig tökéletes köretkén szolgál számos húsos ételhez.

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 0,5 teáskanál cukor
  • 1 tk só
  • 1 tojás
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 150 ml langyos víz

Elkészítés:

Az élesztőt feloldjuk a cukorral elkavart vízben, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A lisztet elkavarjuk a sóval, majd hozzáadjuk a megfuttatott élesztőt és a tojást, és sima tésztává gyúrjuk, ha szükséges, adunk hozzá még egy kis vizet. A tésztát letakarva meleg helyen kb. 60 percig kelesztjük. A tésztát 2 egyenlő részre osszuk, és henger alakúra formázzuk. Egy nagy lábasban sós vizet felfőzünk, a knédliket beletesszük, és közben megforgatva kb. 20-25 percig főzzük. A kész knédliket a vízből kiemeljük, cérnával szeletekre vágjuk. Húsokhoz, ragukhoz, szószok mellé kínáljuk!